Make your Mark | Creative Agency

We schrijven het jaar 1989. De novemberzon schijnt tussen de wolken door en verdrijft de eerste koude lucht. Buiten lopen mensen voorbij met beenwarmers, getoupeerd haar en hanenkammen. In het kantoor speelt 'If I could turn back time' van Cher op de transistorradio. De muziek wordt onderbroken door een nieuwsflits: de Berlijnse Muur is definitief gevallen; de koude oorlog is voorbij. Op het bureau staan een kaartenbak, een vaste telefoon en een typmachine. De doorbraak van het internet zou nog tien jaar op zich laten wachten. Het zijn de begindagen van Make your Mark, dat zich in de 30 jaar daarna zou ontwikkelen tot een reclamebureau met indrukwekkende klanten en campagnes van formaat.

Vandaag de dag speelt internet de hoofdrol in elke (zakelijke) transactie. Make your Mark heeft zich intussen ontwikkeld tot een creative agency. We helpen ondernemers en ondernemingen om commerciële successen te behalen. Door een betere loyaliteit van klanten aan de onderneming te realiseren, een grotere bekendheid bij potentiele klanten te krijgen, ze te assisteren bij het ontwikkelen van een goede salespropositie of door de doelgroep een treffend verkoopverhaal te vertellen. Externe zaken lopen daarbij altijd synchroon met interne zaken. Soms zijn daar verandertrajecten voor nodig. Make your Mark begeleidt het hele proces van het eerste initiatief tot en met de uitvoering – zonder dat een onderneming daar meer manschappen voor hoeft binnen te halen.

Jacco van der Graaf is als grondlegger van Make your Mark nog altijd actief binnen het bedrijf. Zijn motto? 'Ons vakgebied is niet zo moeilijk als je weet waar je mee bezig bent.'

Gèrant de l'agence créative

Jacco is al vanaf jonge leeftijd ondernemer. In 1989 begon voor hem de lange en leerzame weg van Make your Mark. Hij ontwikkelde zich tot een zeldzame combinatie tussen een strategisch denker en een concept-creatief die perfectionistisch is wanneer het aankomt op reclame.

In 2007 startte hij met Make your Mark een Engelse joint venture met Mastercard als belangrijkste opdrachtgever. Het bureau werkte vijf jaar lang vooral op het gebied van partnership-marketing in Nederland, Duitsland, Italië en Groot-Brittannië. De vestiging in Londen werd opgeheven toen het contract met Mastercard ten einde liep.

Tussen 2015 en 2019 heeft Jacco zich parttime beziggehouden met een platform dat internationaal de samenwerking tussen merken ontsluit. Inmiddels zet een vooraanstaande partij de exploitatie van het platform voort en heeft hij meer ruimte voor zijn eerste liefde; Make your Mark.